Кметове на 10 кметства и на 2 общини  се избират днес на частични избори. Секциите в населените места отвориха в 7:00, като избирателите могат да дадат своя глас до 20:00 часа.

Разкритите секции са общо 57 , като броят на избирателите по списък е 17 538.

В Баните и в Мъглиж се избират кметове на общини. Вотът за кметове на кметства е в Слънчево, община Аксаково; Боян, община Венец; Пудрия в община Криводол; Славовица в община Долна Митрополия; Поточарка в община Крумовград; Трояново, община Камено; Калейца в община Троян, кметство Мъглен, община Айтос; Николаево, община Плевен и Стежерово в община Левски.

И тези избори се провеждат по здравен протокол, предоставен от Министерството на здравеопазването. Таня Цанева, говорител на ЦИК, обясни:

„С използване на лични предпазни средства. На входа постелки с дезинфектант, физическа дистанция. Дори в една от общините изискват и да се попълни декларация от членовете на секционната комисия, че нямат симптоми на Covid-19.Организиран е ред да не се допуска струпване, поставени са табели с инструкции за правилна хигиена на ръцете, правилно носене на лицеви маски“.

Заради многото заявки към подвижната избирателна кутия за хора с увреждания в община Баните тя е започнала работа от 6:00 сутринта.

През днешния ден се провежда и един местен референдум Темата е обособяване на нова община с център град Обзор, която да включва и още шест населени места.