Заринати и изпотрошени пейки в Западен парк на финалната права от мащабния ремонт на Столичната община.

Във Facebook страницата "Забелязане в София" потребител публикува снимки, на които ясно се вижда окаяната картинка само месец преди приключването на ремонтните дейности.

Припомняме ви, че през март миналата година от общината направиха символична първа копка в Западен парк, който беше само една част от мащабните ремонти на столичните паркове. Стойността на ремонта е 11 млн. лева, като срокът за изпълнението му беше обявен на 12 месеца.

Предвиждаше се изграждане на нови настилки, нова детска площадка, разполагане на ново парково обзавеждане. Месец преди отрязването на лентичката, обаче, Западен парк не изглежда никак готов. Пейките са заринати с мръсотия. Изпълнител на проекта е фирмата "Галчев инженеринг" ЕООД, която в края на март миналата година сключи договор със Столичната община.

Според проекта на изпълнителя се предвиждаше цялостна реконструкция на главния вход на Западен парк от бул. "Сливница" и изцяло нова монолитна козирка с дължина 55 м. Освен това се предвиждаше и построяването на ограда тип "зелена стена".

Предвиждаше се и премахването на фонтана, който е в изключително лошо съсотяние. На негово място трябваше да бъде изграден "сух" фонтан.

Според заданието на проекта трябваше да бъде изградено зелено училище, ситуирано в североизточната част на Западен парк.

Предвидено беше и изграждането на сцена, пред която щяха бъдат разположени терасовидно места за сядане. Цялостно обновяване трябваше да има и на детската площадка с увеселителни съоръжениея.

Чакаме ги!

Вместо паркът да изглежда според проекта, месец преди ремонта да сръши и да се осъществяват само довършителни дейности, Западен парк изглежда така: