Стефан Данаилов е опериран успешно и вече има поставена изкуствена става. За това съобщиха от бургаската болница "Бургасмед", където беше проведена интервенцията. До нея се стигна след като големият актьор падна и счупи тазобедрената става на левия си крак в апартамента в Приморско.

Операцията е извършена от съвместен екип  лекари от УМБАЛ „Софиямед“ и МБАЛ „Бургасмед, ръководен от проф. Андрей Йотов. Съпругът на вицепрезидента Илияна Йотова е един от най-добрите травматолози в страната и в момента е началник на клиниката по ортопедия в "Софиямед". 

В екипа, който сложи нова става на Ламбо, са участвали още  д-р Владимир Иванов – началник отделение по Ортопедия и травматология към УМБАЛ „Софиямед“, д-р Анатоли Пацов – началник отделение по Oртопедия и травматология на МБАЛ „Бургасмед“, д-р Людмил Върляков –началник ОАИЛ към УМБАЛ „Софиямед“ и д-р Златко Янев – началник ОАИЛ към МБАЛ „Бургасмед“.

"Операцията премина стандартно без инциденти от хирургично и анестезиологично естество. Постави се изкуствена става по предварително определения план. Пациентът е стабилен за ранния следоперативен период. Изведен е в интензивно отделение за следоперативно наблюдение и мониторинг", заявяват още от лечебното заведение в Бургас.

Възстановяването на Данаилов ще отнеме поне половин година,  твърдят специалисти.

Ламбо със счупена тазобедрена става, хлъзнал се и падналРоднините му спорят дали в Бургас или София да му направят операцията