ВОЛЯ на Веселин Марешки влиза в коалиция с три други партии за явяване на изборите за Европейски парламент през месец май тази година, съобщава БГНЕС.

В новата коалиция, наречена „ВОЛЯ – българските родолюбци“, освен партията на Веселин Марешки към момента влизат Народна партия „Свобода и достойнство“, Обединена Социалдемокрация и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“.

„Коалицията остава отворена и за други партии, които споделят нашите ценности“, обяви лидерът Веселин Марешки при представянето на политическите формации.

Основните послания, които от четирите партии припознават като общи, са: образование, здравеопазване, сигурност, европейски доходи, ликвидиране на монополите, защита на интересите на българските земеделци, работещи закони и толерантност. 

Веселин Марешки подчерта още, че коалицията се създава за цялостен цикъл, който ще завърши със следващите президентски избори.

„Европейските институции имат нужда от промяна в следните посоки – по-малко бюрокрация, безкомпромисни мерки срещу корупцията, повече свобода за страните-членки и уважение на идентичността и националното достойнство на всяка една държава“, допълни още лидерът на ВОЛЯ.

Марешки ще оглави и листата на коалицията на предстоящите избори, но той не изключи възможността да се откаже в полза на друг кандидат след излизането на резултатите от вота.