„Носенето на маски е пълна безсмислица. Тези безсмислени мерки показват научното и управленско безсилие“, това категорично заяви доц. Атанас Мангъров.

Според него колкото повече се затваряме, толкова повече ще продължи и „тази агония“. А на въпрос дали носи маска той заяви, че това се случва, но само понякога. Той потвърди и че той е човека от снимката в градския транспорт, където също е без предпазно средство.

„Имам маска, но тя е в джоба. Нося я само тогава, когато преценя. Понякога не нося такава и в ковид отделенията, защото смятам, че е безсмислено“, заяви Мангъров в ефира на БТВ.

Според него в думите му от началото на пандемията никога не е имало противоречие.

„Винаги съм твърдял едно и също нещо и няма противоречия в това, което съм казал. И 50 000 души да твърдят, че едно нещо не е глупост, то си остава глупост. Значителна част от нещата, които се казват, не са верни. Не на моята съвест трябва да лежат, а на тази на Маджаров и тези от щаба, които не подаваха информацията както трябва. Те казваха, че всеки, който е положителен, трябва да влезе в болница, но това не е така“, каза още доцентът.

Според него именно това е и причината да има толкова хора в болниците.

„На хората им се казва, че ако не се лекуват, както си ходят и може да тупнат. Това не е така. Когато някой е заразен, трябва да си останеш вкъщи, да ядеш супа, чай, една таблетка аспирин и да чакаш тихо и кротко да мине. Звучи много просто и по бабешки и това е самата истина“, категоричен е той.

Доцентът заяви, че спазва най-основата мярка – да си мие редовно ръцете.