„Аз искам доживотна присъда. Нека законът му отнеме света, както той отне нашия”. Това заяви майката на убитата Фани в Пъдарско.

Припомянме, че прокуратурата поиска по-висока присъда - 18 години затвор, за мъжа, който причака с пистолет Фанка, застреля я в главата и след това зарови тялото ѝ. Убийството беше извършено точно преди година и половина в пловдивското село Пъдарско. Тогава два дни полиция, криминалисти с кучета и водолази претърсваха населеното място.

Първоначално Окръжният съд постанови 16 години затвор за извършителя Александър Пашов, който заяви в съда, че се признава за виновен и съжалява, но по-късно реши да обжалва. Близките на убитата не се доволни от първоначалната присъда и са възмутени от решението на съда. 

До месец предстои Апелативният съд в Пловдив да реши да намали ли присъдата с две години или да я увеличи по настояване на Прокуратурата. 32-годишният Пашов е обвинен, че дегизиран с маска причакал Фанка зад контейнер за боклук и я убил. Според държавното обвинение мотив за престъплението е ревност.

"Обръщам се към закона, да се поставят на мое място само за две минути и да си помислят дали биха дали такава присъда. Той и отне света, отне и възможността да си гледа децата, сега трябва да му отнемат и на него света", казва още Анка Михайлова, майка на убитата пред Нова телевизия.

Тя разказва още, че Александър е тормозил и заплашвал от години дъщеря й, като по никакъв начин те не са предизвикали това.

Прокуратурата поиска 18 години затвор за Александър, застрелял и заровил Фани от ПъдарскоРешението на Апелативния съд ще бъде оповестено в законовия срок