Делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, продължи днес с разпит на над 10 свидетели.

Очевидци на катастрофата и намиращи се в близост граждани потвърдиха думите на предходните свидетели, че в близост до произшествието е имало пешеходци. Някои от тях казаха, че Николов е оказал помощ на Цветков, други обаче посочиха, че той е стоял автомобила си.

Днес бяха разпитани още братът на Кристиан Николов и майка му. Въпреки че законът му позволява да не дава показания, Денис разказа как в деня преди катастрофата той, с брат си и приятелката му Симона, заедно с други хора, са празнували рождения ден на момичето, съобщи "Дир". На въпрос за телефон, който е бил иззет от разследващите при претърсване на дома им, Денис обясни, че се използва от него и брат му. Той обаче отказа да отговори какво е съдържанието на чатовете в него.

Майката на Кристиан каза пред съда, че той и друг път е карал джипа й, но имал и личен автомобил. Около дните, в които е станал инцидента, тя не е била при децата й, чували са се по телефона.

Денис Николов потвърди, че брат му използвал чай и паста за успокоение, тъй като изпитвал напрегнатост и напрежение около ученето. Майката също потвърди, че синът използва чай, който му помагал да се отпусне. По думите й Кристиан не взимал наркотици, понякога употребявал алкохол.

Показания даде и приятел на сина на дългогодишния депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов -  Георги Иванов, който е бил на пасажерската седалка до 22-годишния Кристиан. След катастрофата младежът избягал, а свидетелят разказа, че го е направил от страх заради реакцията на баща му.

Иванов учи в Италия и в момента не може да се върне заради карантинните мерки. Според адвокат Константин Симеонов, показанията му са много важни:

"Той е човекът, който е седял на предната дясна седалка. Вие виждате колко много противоречия има в показанията на свидетелите - кой откъде е слизал. Това не е, защото някой се опитва да лъже, а защото в такава ситуация хората възприемат събитията по съвсем различен начин. Единият ги вижда по един начин, другият - по друг".

Следващото заседание ще бъде на 12 май и отново ще бъдат разпитани свидетели. Сред тях, ако се върнат от чужбина, ще бъдат сестрата на Николов и Георги Иванов, който е бил заедно с него и Симона в автомобила, когато е станала катастрофата.