Една уникална история бе представена в навечерието на 14 февруари, време, в което ние говорим за любов, романтика и страст. Историята е за 81-годишния Стоян Божиков, известен в Петрич, като Майстор Зоро, и неговата любима Лиляна, карайки ни да повярваме без съмнение в любовта от пръв поглед.

Млад и красив, на 23 години, Стоян среща случайно Лиляна, бил на гости на свой братовчед, решил да си тръгва, но на врата се появила Лиляна. Стрелнала го с поглед и Стоян, който от дете е луд фен на местни отбор Беласица, отново събул обувките си и се върнал. Разприказвали се, поканил я на кино и на излизане от салона и казал "Ти си моята половинка, почувствах го, ожени се за мен". И Лиляна склонила. Два часа по-късно Стоян поискал ръката и от семейството ѝ, разказав struma.com

Няма да забравя нито предложението за брак, нито нашата сватба, започва да разказва Лиляна, обръщайки се към Стоян "Кажи, ти що направи на сватбата, кажи"

И Стоян разказва: Хората беха на хорото, и аз се хванах. Ама не мисля ни за сватба, ни за хоро, мисля за Беласица. След минути започва мача им с Ботев Бургас. Зарезах и сватба и булка и с костюма на стадиона, разказва Майстор Зоро, добил прякора си заради това, че където и да ходи, който и да го попита какво прави, отговаря "Мани, мани на Зор съм, бързам".

Та избягал той от сватбата и булката се видяла в чудо:

Хората си затръгваха, искат да си вземат довиждане с младоженеца, него го няма, разказва Лиляна. Вечерта много му се разлютих. "Те така почна нашия живот и аз бех много ядосан, защото заради тая сватба, Беласица падна, а имаше преди това 7 мача и 7 победи", през смях допълва Стоян.

И днес сме свидетели на това как една любов от пръв поглед продължава повече от 60 години. Заедно в бури и неволи, преминали през трудности, но оцелели, здраво държейки ръцете си. Стоян и Лиляна работили дълго като готвачи в Петрич в базата на Цар Самуил, през която са минали много известни спортисти, Й. Благоева е личен техен приятел. На стадиона бай Стоян и Цветан Цветанов е виждал, който бил добър атлет. Горд с това, че "Цецо е голям човек вече" Стоян Божиков винаги, когато той идва в града ходи да го поздрави лично. Семейство Божикови имат две прекрасни дъщери, отгледали ги с много любов, изучили ги, оженили ги. И днес Стоян и Лиляна се радват на внуците си. Стоян продължава да е запален фен на Беласица, има цял музей на отбора в дома си, а на 80-годишния юбилей миналата година на гости му бе лично кметът Д. Бръчков, който му връчи специален подарък..