Добрият екип, най-често приятели, е първата стъпка за организирането на едно събитие с кауза. След това трябва да се обмисли самата идея на каузата - в помощ на какво ще е тя, и да се планува кога да бъде направено. Едва тогава се пристъпва към самото изпълнение. Това разказа по време на безплатен семинар на тема "Как да организирам събитие с кауза" Лилия Еленкова, която вече 10 години се занимава с подобен тип дейности. Събитието се проведе в Limacon Event Center. То бе съчетано и с Ден на отворените врати и бе организирано от пловдивските Ротаракт клубове. Целта бе да бъдат дадени практически съвети при провеждането и организирането на инициативи и каузи.

Еленкова даде пример за събитие, при което тя и приятели са решили да сготвят различни неща и да поканят други приятели, които на образни цени да си купуват нещата и така са събрали средства. След събитието пък има още две стъпки – отчитане на резултатие и празнуване.

„Добре е да си даваме равносметка и да споделяме с другите хора какво сме постигнали, което ни кара да се чувстваме ние добре и ни дава мотивация да продължаваме да правим подобни инициативи“, посъветва Еленкова.

Във втората част на семинара членовете на Ротаракт клубовете разказаха малко повече за това какво е да си доброволец и да работиш по реализирането на обществено значими проекти, какви са предизвикателствата, пред които са изправени при реализирането им. Разказаха и за това как работата им по тези проекти допринася за личното и професионалното развитие.

Присъстващите имаха възможността да научат и подробности относно кампаниите, които организират пловдивските Ротаракт клубове.