Служители на Зооветиранарния комплекс днес прибраха кучето на пловдивския пенсионер Симеон Стоев. Възрастният мъж, когото в квартал Тракия знаят като бай Симо, се прочу преди три години, когато подлуди цялата полиция, открадвайки оръжието на мъж, който сложи край на живота си в парк Лаута.  

В края на юли 2017 година Данаил Божилов се самоуби край алея в градския парк. Бай Симо е един от първите , които се оказва на местопрестъплението. Криминалистите, които пристигат в последствие не откриват оръжието на престъплението. Близо седмица се работи по версията за убийство, преди пистолета да бъде открит в жилището на Стоев. 

В последствие прокуратурата повдигна обвинение срещу него и той бе осъден на година и половина условно с 3 години изпитателен срок.

След присъдата животът на Стоев продължи по старому и той често е забелязван да разхожда голямото си куче в Лаута. Напоследък обаче кучето, което е едра порода, все по-често е забелязвано да скита само в парка.

Според някои бай Симо го изпуска, защото то е едро и недобре обучено, а според други го пуска да се разхожда само, докато той седи по пейките. Хора, които разхождат домашните си любимци, твърдят че има случаи в които Рекс проявява агресия. Напада други кучета, ухапало е стопанин, който се е опитал да разтърве две животни. Дежурният патрул на Общинска охрана, който се грижи за реда в парка,  няколко пъти е намирал кучето само и го е връщал на Стоев. След поредните сигнали от граждани обаче, днес се наложи намесата на служители на Зооветеринарния комплекс , които откараха Рекс в приюта. Там той ще бъде кастриран и вероятно даден за осиновяване. Рекс е 5-годишен.