Кметът на Хасково Добри Беливанов свика Кризисния щаб на заседание днес, за да се анализират щетите от проливния дъжд снощи, съобщиха от общината. В заседанието участваха представители на Пожарна, Полиция, Общинска полиция, ВиК.

За по-малко от час в Хасково снощи се изсипаха 62 литра дъжд на квадратен метър. Няма бедстващи или пострадали хора, няма прекъснати пътища до села в общината. Всички улица в града са проходими, допълниха от кметството.

От пожарната продължават да отводняват мазета, асансьорни шахти и подземни гаражи. Повече от 20 отводнявания са извършили от снощи до днес служителите на пожарната, пише 24 часа. Отстраняват се паднали дървета, обясниха още от кметството.

Припомняме, снощи Хасково се превърна в море. Мощна буря, придружена от порой, наводни улиците в ниските части на града. Нивото на водата стигна на места до половин метър. Количеството дъжд, измерено от началото на валежите около 20:30 часа до около 22 часа е било 61,9 литра на квадратен метър.

Из целия град има закъсали автомобили, особено в ниските части. По стръмните улици водата се стичала с огромна скорост, на много места имало и прекъсване на електричеството. 

Порой и градушка удариха Хасково! Превърнаха града в мореПо стръмните улици водата се е стичала с огромна скорост, 62 литра на квадратен метър се изсипаха над града