Подариха първата коза на баба Дора от село Шарково, чието стадо бе евтаназирано заради съмнения за чума, предаде bTV. Радвам се, че достойните хора в България изпълняват обещанията си, заяви баба Дора.

"Готова съм да гледам ново стадо. Радвам се, че все още има достойни хора", каза още старицата. Тя е решила да кръсти животното на съпругата на своя благодетел.

"Миналата година помогнаха на нас. Бяхме много доволни. Сега решихме и ние да направим едно добро и да зарадваме жената", разказва Симеон, подарил козичката на баба Дора. Миналата година той и семейството му са сред потърпевшите от голямото наводнение, разрушило редица имоти в Бургаско.

"Селото и хората още не могат да се възстановят от психическата травма, която им беше нанесена. Финансово бяхме обезщетени, но травмата остава. Хората започнаха да търсят нови животни, но травмата трудно ще мине", разказа пък кметът на Шарково.

Козичката на баба Дора е бременна и скоро се очаква да роди две яренца. При нея скоро трябва да пристигне и още една коза с двете си малки.

Стадото на баба Дора вече е умъртвено ВИДЕО 18+Еватаназирани са още две по-малки стада с по 15 животни