Най-голямото тържище на открито в България, Неделният пазар в Димитровград се оказа почти празен. Една от причините е решение на Областния кризисен щаб в Хасково маските там са задължителни. На заседанието на щаба в областния град стана ясно, че е трудно да бъде въведено еднопосочно движение на потока от хора, защото пазарът има 25 входа. 

Посетителите на най-голямото тържище у нас трябва да спазват и необходимото разстояние един от друг. Днес това не бе необходимо, защото клиенти почти липсваха. Повечето от тях носеха маски, показа проверка на TrafficNews. Много от търговските обекти и маси останаха затворени. Там където работеха, имаше дезинфектанти.

Според търговците, събота е традиционно по-слаб пазарен ден, но и КОВИД кризата оказва влияние. В неделя обаче посетителите на пазара са повече. Но въпреки това не малка част от търговците не подреждат стоката си.

През април тържището затвори за близо 3 месеца и парализира търговията. За да следи за спазване на противоепидемичните мерки на пазара имаше и полиция.