Тежка е пътната обстановката в планинските части на Пловдивска и Смолянска област. Пътищата са със снежна покривка, а под нея на места са се образували поледици. 

Кон се разхожда свободно по пътното платно и създава сериозна опастност за шофьорите, предаде кореспондент на TrafficNews

На места има риск от откъртване на скални маси по продължението на пътното платно по пътя Асеновград - Чепеларе - Пампорово - Смолян. 

Добрата новина за шофьорите е, че се очаква валежите да приключат до обяд. Над планините до обяд облачността ще е значителна, с превалявания от сняг главно в южните райони на страната. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Със запазването на отрицателните температури, остава сериозен риск за шофьорите от заледени участъци по пътя. Пътищата към момента са проходими, но движението се осъществява с ниска скорост особено по завоите. 

Припомняме, че е въведено ограничение за движението на МПС-та над 12 т на територията на област Смолян. 

Снегът обаче е добър предвестник на ски сезона, който би трябвало да бъде открит в най-кратки срокове. Машините в зимния курорт Пампорово работят активно за създаване на необходимите условия по пистите.