Годината, която посрещаме, е високосна и има 366 дни - 250 от тях са работни, т.е. ни очакват 2000 работни часа

Юли 2020 ще бъде най-натовареният месец с 23 работни дни. Най-свободен за трудещите се пък се очертава да бъде месец май, когато работните дни са само 18.

Годината, която посрещаме, е високосна и има 366 дни - 250 от тях са работни, т.е. ни очакват 2000 работни часа. 16 дни са официални празници, за които и ще почиваме допълнително.

Традиционно неработен е 1 януари, който през 2020 г. се пада в сряда. Февруари пък ще има цели пет уикенда заради допълнителния 29-и ден, през втория месец обаче няма празници, заради които да има извънредно почивни дни.

През март неработен ще бъде само един ден - 3 март. Националният празник на България следващата година се пада във вторник. През април ще почиваме два допълнителни дни около Великден. Празникът ще бъде на 17, 18, 19 и 20 април. Така, заедно със събота и неделя, почивни ще бъдат още петък и понеделник.

Два дълги уикенда с по три почивни дни ще има за работещите през май. Месецът ще започне с три почивни дни, тъй като 1 май - Денят на труда, се пада в петък. Последният уикенд на май също ще бъде от три почивни дни. Тъй като 24 май - Денят на славянската писменост, е в неделя, неработен ще бъде следващият ден - 25 май, понеделник. Само един почивен ден обаче ще има за Гергьовден, защото 6 май през 2020-а е в сряда.

През летните месеци юни, юли и август няма допълнителни почивни дни, предава "Флагмен". Септември ще започне с по-дълга почивка. 6 септември - Денят на Съединението, е в неделя, заради което почивен ще бъде и следващият ден - 7 септември, понеделник. Неработен ще бъде и 22 септември - Денят на независимостта, вторник.

За коледните празници през декември пък ще се радваме на цели пет неработни дни - между 24 до 28 декември. Нова година - 1 януари, се пада в петък. Така официално първият работен ден през 2021 г. ще бъде чак на 4 януари, понеделник.