Всичко, което е в правомощията на Община Пловдив и законът го позволява, е било изпълнено, заяви кметът Иван Тотев по повод изгорелите складове в Тютюневия град. Той допълни, че в Община Пловдив не е постъпило нито едно инвестиционно намерение или искане за строеж върху която и да е част от ансамбъла от сгради. Дори подобно намерение не е било заявявано и устно към някой от градската управа.

В момента се прави временна комисия с експерти от Общината, Министерството на културата и Камарата на архитектите, която да направи пълна експертиза и проверка на състоянието на сградите, като тя трябва да излезе със становище до 30 дни.

До няколко дни движението по „Иван Вазов” трябва да бъде възстановено, след като достатъчно се обезопасят улицата и останките от сградите.

Градоначалникът изтъкна и личното си мнение, че умът му не побира кое е това човешко същество, което би запалило подобен тип паметници, но все пак се застрахова, че още не е ясна причината за пожара и ще се изчакат резултатите от разследването.

Междувременно около 20-тина пловдивчани поискаха да влязат в Общината, за да потърсят сметка от градските власти за разрушените складове. Те обаче не бяха допуснати от полицията в сградата и в момента са пред сградата на Общината, като изготвят декларация, с която поставят редица въпроси около събитията и историята на складовете. 

Вежди Рашидов се закани: Собствениците ще възстановят тютюневите складове - четете ТУК


Пловдивчанка в Белгия: Боли ме сърцето за Тютюневия град - гледайте ТУК

TrafficNews.bg