Неясна собственост и спор между страни бави процедурата със събарянето на рушащите се къщи на ул. "Дедеагач" в столицата. Оказва се, че въпреки желанието от страна на Столичната община проблемът да бъде решен възможно най-бързо, съдебни дела и имотни спорове пречат в задействането на каквито и да било механизми за отчуждаване и събаряне на постройките.

Припомняме, че за казусът на ул. "Дедеагач" ви разказахме преди дни. Съседите, живущи в района, непрестанно се оплакват от неприятна миризма, бездомници и наркомани, които са превърнали порутените къщи в сърцето на София в свое свърталище.

Сградите са станали сметище и развъдник на плъхове, а съседи многократно са сигнализирали до Общината, но безуспешно.

Потърсихме позицията и на район "Триадица", който би трябвало да отговаря за улицата. От там в действителност ни увериха, че процедури текат, но нещата се просрочват поради независещи от тях причини. Главният архитект на района - Иван Шишков застана пред камерата на TrafficNews, за да ни обясни какъв е казусът и ни увери - проблемът с едната къща е на финалната права от решаването си, а за втората рушаща се сграда,2 ще продължават да търсят решение. Надеждите на районната община са, че казусът ще бъде приключен до края на лятото.

Казусът "Дедеагач": Столичната къща, превърнала се в сметище!Проблемът с рушащата се постройка остава нерешен с години

Казусът "Дедеагач": Рушащи се къщи – сборища на наркомани и бездомнициНе една, а цели две изоставени постройки се намират на столичната улица, а общината остава глуха за жалбите на хората