Окръжна прокуратура Пловдив внесе за разглеждане в Съда обвинителен акт срещу Катя Лерца за убийството на пътния полицай Делян Палазов, съобщиха от пресцентъра на обвинението.

Прокуратурата обвинява Лерца, че при управление на моторно превозно средство, е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на Делян.

В хода на разследването е установено, че Лерца се е движела със скорост от 99 км/ч в населено място, не е реагирала своевременно на опасността от удар на пострадалия и вместо екстрено спиране е предприела смяна на лентата за движение на автомобила, като това са и причините за настъпване на проишзшествието.

Отнемане на свидетелството за управление на МПС на обв. Лерца е било постановено от наблюдаващия прокурор незабавно след извършване на престъплението, като това постановление е било изпълнено на 06.06.2017 г.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното Лерца престъпление е лишаване от свобода от две до шест години, като е предвидено и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Припомняме, че след инцидента в Лаута,  бе хваната в края на юни да кара без книжка. Тя била спряна от пътни полицаи в района на Бетонния мост в пловдивския район „Южен”. Жената  е управлявала сиво спортно пежо, но без книжка. Причината- свидетелството й беше отнето заради убийството на пътния полицай.

Нарушението било обработено административно, като от пресцентъра обясниха, че при следващо нарушение може да започне бързо производство и тя отново да бъде задържана. В момента тя е на свобода с мярка „Гаранция”, в размер на 10 000 лева.