Текат процедури за набиране на нови военнослужещи в българската армия. 1300 човека се очаква да се влеят в редиците до края на тази година. От отпуснатите 105 милиона - 75 вече са разходени за повишаване на заплатите в армията, а 30 мил. са ресурсът, отделен за допълнителните бройки военнослужещи, това коментира военният министър Красимир Каракачанов в Пловдив. 

По думите на Каракачанов големите проекти за реалната модернизация на българската армия трябва да бъдат внесени в Министерски съвет. Министърът посочи още, че ще се опита да се побере в отпуснатите средства.

"Специалните сили са най-добрите, казвам го не случайно, а за да мотивирам другите бригади да ги настигат и да се ползват със същия авторитет", ласкаво се изказа Каракачанов за 68 бригада "Специални сили", която днес чества 75-години от сформирането на Парашутна бригада в Пловдив. Министърът на отбраната коментира и проекта за придобиване на многоцелеви изтребител.

По негови думи, ако до края на април процедурата мине през парламента, ще започнат да се пускат покани към фирми, които биха могли да ни доставят изтребители.

"Ще бъдат поканени всички, които могат да доставят както нови, така и стари самолети. Имаме писмо от "Боинг", след като проведохме разговори с тях. Хърватите разполагат вече с почти цяла ескадрила с изтребители от Израел. Ще поискаме оферта и от тях", добави Каракачанов.

Само седмица, след като военното формирование на 68-ма  бригада "Специални сили" стана арена "коремното възлизане" на президентът Радев, днес същото поделение събра редица височайши гости, сред които председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. И двамата взеха думата по акробатичното изпълнение на държавния глава. Какво казаха - вижте тук!

Днес пловдивската 68-ма бригада “Специални сили” отпразнува 75-годишнина от сформирането на Парашутната дружина. „Специални сили“, които са правоприемник на дружината след промените в закона, се строиха в тържествен строй в двора на военното поделение. Командирът на 68 бригата "Специални сили" бригаден генерал Явор Матеев поздрави командосите, ветераните и гостите, дошли да се преклонят пред подвизите на Парашутна дружина. Вижте още за тържественото честване тук!