Официална визита в Пловдив отново стана повод за обсъждане на "коремното възлизане" на президента Румен Радев. Само седмица, след като военното формирование на 68-ма бригада "Специални сили" стана арена за завъртането на президентът Радев около лоста, днес същото поделение събра редица гости, сред които председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на отбраната Красимир Каракачанов

И двамата взеха думата по акробатичното изпълнение на държавния глава. 

"Няма нищо лошо да се спортува, аз също спортувам. Когато политиците са здрави, това значи, че могат да си изпълняват добре задълженията", обясни Караянчева и допълни, че и те като парламентаристите се стремят да работят максимално активно, за да бъдат полезни на българските граждани.

Военният министър Красимир Каракачанов пък беше категоричен, че за командосите от "Специални сили" превъртането на лоста е като детска игра. Припомняхме, че той бе предизвикан от Светослав Витков да повтори физическото упражнение, демонстрирано от президента, ала последва отказ под предлог, че не е подготвен, тъй като няма време за фитнес. 

"След като върховният главнокомандващ може да направи едно коремно възлизане, аз мога да направя половин. А пък г-н Витков, ако ме покани да се надпиваме с бира – той е специалист в тая област, и там няма да приема, защото не мога толкова да пия", коментира тогава вицепремиерът.

Чуйте какво каза днес военният министър:

Днес пловдивската 68-ма бригада “Специални сили” отпразнува 75-годишнина от сформирането на Парашутната дружина. „Специални сили“, които са правоприемник на дружината след промените в закона, се строиха в тържествен строй в двора на военното поделение. Командирът на 68 бригата "Специални сили" бригаден генерал Явор Матеев поздрави командосите, ветераните и гостите, дошли да се преклонят пред подвизите на Парашутна дружина. Вижте още за тържественото честване тук!