Два месеца преди изборите жителите на село Галиче получават безплатна екстра. Кметът предлага почивка на Златни пясъци на своите бъдещи избиратели. Пътуването се осигурява с личните средства на Ценко Чоков, а за него са се записали около 200 души.

Сред тях е и репортерът на нова Марина Стоименова. Тя разказа, че никой не знае кога почивката ще се състои. За безплатното море на кмета всички са чували, но малко говорят публично – може би от страх. 

За минута и половина екипът уредил с безплатна почивка. Същото са направили още около 200 от жителите на Галиче. Когато камерата не е включена, хората разказват, че почивката ще е на Златни пясъци. В хотел на приятел на Ценко Чоков, а парите идват от джоба на кмета. В действията му обаче някои хора не намират нищо притеснително, дори напротив. Определят инициативата като „прекрасна”.

Уважилите Чоков ще се извозват с автобуси. Кога тръгват, за колко време и ще трябва ли по-късно да се реваншират – никой не знае. Екипът на Нова потърси Ценко Чоков. Не беше открит в Галиче. Когато беше набран по телефона отговори, че не желае да коментира каквото и да било. 

Колко ще му струва екскурзията на 200 души до морето? Откъде са парите и благотворителност или форма на купуване на гласове е това?