Областният управител Дани Каназирева поиска право на отговор, относно статията на TrafficNews -  „Кметът и шефът на полицията Vs. Каназирева: Пловдивчани да си стоят в къщи, а не да се разхождат по Главната“.

Кметът и шефът на полицията Vs. Каназирева: Пловдивчани да си стоят в къщи, а не да се разхождат по ГлавнатаСутрешното изявление на областния управител не било съгласувано с тях

Ето го и него:

„Спазваме и изпълняваме разпорежданията на Министерството на здравеопазването и съобразно тях уведомяваме всеки гражданин при поставен въпрос. В конкретния случай заповедта на министър Кирил Аананиев е точна и ясна. Затварят обектите, които са тип МОЛ, а всички останали работят при стриктно спазване на санитарно-хигиенните изисквания, задължителния пропускателен режим и дистанцията между хората. Когато ми бъде поставен въпрос от граждани, а в случая за магазините на Главната запитванията бяха десетки, отговарям съобразно разпоредбите. Информацията, изпратена днес до медиите, е след проведени разговори с директора на ОД на МВР Пловдив старши комисар Йордан Рогачев и с директора на РЗИ Пловдив д-р Ваня Манчева. Потърсена отново за коментар, д-р Манчева категорично заяви, че магазините на Главната улица не са тип МОЛ и затова могат да работят при спазване на правилата. Единствено изключение прави, и попада в забраната, търговският център „Хали“ на Малката главна.

Областният управител Дани Каназирева допълни още, че след като в останалите квартали на Пловдив, улици и булеварди, магазините работят, не е справедливо към търговските обекти на Главната улица заповедта да е друга.

"Ако кметът и Общинският щаб преценят за целесъобразно, да издадат заповед и за затворят магазините на Главната улица“, заключи Дани Каназирева."