"Спасете животно, вземете го вкъщи, дайте му любовта и грижата си", това апелират от имотна агенция "Явлена"-Пловдив. 

Утре Общинският приют за бездомни кучета в Пловдив ще отвори врати за всички желаещи да видят обитателите му, да се запознаят с тях, и ако намерят своя доживотен приятел, да го приберат в дома си.

Всички посетители на кучешкия комплекс, разположен на 4-ти километър на Пазарджишко шосе, ще бъдат посрещнати както от служителите на приюта, така и от брокерите на "Явлена", които организират поредно събитие в каузата си за осиновяване и грижа за бездомните кучета. 

"Целта е да се насочи общественото внимание към проблема с бездомните животни, към необходимостта да бъде осъзната  причината за присъствието  им по улиците и че наличието на бездомни животни е резултат основно от човешката безотговорност", обясняват от общинското предприятие „Зооветеринарен комплекс“.

Денят на отворените врати ще съвпадне със Световния ден на бездомните животни. Вратите на общинския приют ще бъдат широко отворени за всички между 11 и 16 часа.

"Очакваме в приюта всички, които обичат животните. Надяваме се от тук да си тръгнете и с нов приятел, приятел завинаги", призоваваха организаторите.

Припомняме, че агенция "Явлена" инициира поредица от събития с цел да подпомогне запознанството на стопани с техните бъдещи верни приятели и стана съпричастна с осиновяването на редица четириноги от приюта. Освен дни на отворените врати, имотните експерти организираха и Коледен базар, на който с благотворителна цел бяха набирани средства за храна и пособия за бездомните кучета. Част от питомниците бяха доведени на Главната улица в Пловдив, където получиха много внимание и любов. 

За Деня на бездомните животни всеки собственик на домашно куче, което бъде декларирано или регистрирано на 4-ти април, ще получи подарък за проявената отговорност.