Хаосът, който настъпи днес сутринта в градския транспорт в Пловдив, става все по-голям. Автобус, движещ се по линия №116 обяви ден без билети след фалстарта на системата за електронно таксуване. Оказа се, че във возилото няма нито автомат за безплатно таксуване, нито кондуктор, който да продава билети, разказва читателка на TrafficNews.bg.

На влизане в автобуса тя понечила да се таксува, но се оказало, че в превозното средство има единствено контрольор. Той обяснил, че в момента няма начин да се продават билети, затова пътниците не се таксуват. Така всички, които се качили във возилото, минали гратис.

Не е ясно каква функция е изпълнявал въпросния контрольор, чиято длъжност изисква да санкционира "гратисчиите", нито защо в автобуса няма устройство за електронно таксуваме. 

Както вече стана ясно, голяма част от машинките отказаха да работят в първия ден от експеримента с безкондукторното таксуване. Във повечето автобуси обаче присъстваха кондуктори, които продаваха билети, или пък имаше възможност за закупуването им от шофьора. 

Очакван фалстарт на електронното таксуване! Устройствата не работят, билети – от кондукторПет години след първия опит за сваляне на кондукторите от автобусите, оборудването за 1.8 милиона все още не може да ги замени