Дълга опашка се изви пред магазин в центъра на Пловдив в навечерието на първия учебен ден. Родители и деца чакат с часове, за да закупят училищна униформа, сигнализира читателка на TrafficNews.bg. Очевидци са останали възмутени от факта, че фирмата, изпълняваща поръчките на няколко школа под тепетата, разполага с един единствен магазин.

"Този ужас продължава вече цяла седмица", разказват клиенти. Те допълват, че през по-голямата част от времето в магазина имало само една продавачка, която трябвало да обслужи цяла колона от изнервени родители. 

Припомняме, че дните преди 16-и септември се оказаха натоварени и за личните лекари. Дълги опашки се извиха пред лекарските кабинети в Пловдив, а причината са медицинските бележки, които учениците трябва да представят в училище. Повечето учебни заведения изискват в 7-дневен срок децата да занесат лична здравно-профилактична карта с данни за ваксинациите, а малчуганите от детските градина още в първия ден на посещението да имат бележка от личния лекар, че не са били в контакт с инфекциозно болни.

Очакванията на джипитата са в следващата седмица суматохата пред кабинетите им да е още по-голяма, въпреки че според тях това е напълно излишно. 

Опашки пред лекарските кабинети в Пловдив преди първия учебен денПо закон бележките трябва да се представят до края на декември, тъй като в тях се отбелязва имунизацията за възрастта