Истински хаос цари от няколко дни на борсата край Първенец, сигнализира един от търговците там. В момента е активният сезон за изкупуването на черешите, като десетки миркобуси и камиони от Румъния предизвикват хаос с движението, а освен това заплашват и здравето на хората.

„Няма смисъл да звъня на 112. Полицията идва тук, оглежда какво се случва и си тръгва. Ромите от Румъния спират където си искат, пресичат както си искат. Нещо страшно е. Заради тях се образуват огромни задръствания. Отделно нямат никаква здравна култура – плюят, хвърлят по земята боклуци, не носят никакви предпазни средства, а за хигиена да не говоря”, каза пред  TrafficNews един от търговците. Според него е абсурдно тези хора да бъдат пускани в България без карантина,предвид ситуацията в Румъния.

„Тук не говорим за международни шофьори. Повече са с бусове – прекупвачи на череши. Надявам се да не тръгне зараза оттук”, коментира пловдивчанинът.

Карантината за лица от Румъния вече отпадна, въпреки че това бе една от най-тежко засегнатите страни в Европа. До момента в страната са регистрирани над 20 000 случаи на COVID-19, а за последното денонощие новите случаи са били 196.