Летният Базар Капана в Пловдив бойкотира пандемията от COVID-19. Майстори занаятчии са разпънали шатри на Малката главна, за да покажат продукцията си – ръчно изработени бижута, керамика, кожени изделия, дрехи, натурална козметика, играчки, сувенири. 

Никъде няма и помен от закачка с болестта, която порази света. Нито бижутерите и художниците са се изкушили да интерпретират бодливия вирус, нито майсторите на играчки или керамични произведения.

Шатрите привличат хора, които искат да повдигнат духа си с някоя и друга арт покупка. Изборът е голям и познат на ценителите – няма проблем да си подарят красиви бижута от сребро, метал, полимери, камъни, стъкло, ръчно изработени портмонета, блузи с декорация от плетени елементи, да играят игри с камъчета или да подлютят живота си с пикантни подправки. Да вдигнат духа си с ароматотерапия или здравословни чайове. Цените са разнообразни  - от 10 до 100 лв. 

Настроението е добро и благодарение на музиката, която осигуряват момчета в началото на базара. Те пускат парчета от плочи, а в края на търговската зона уличен музикант залага на изпълнения наживо. 

И докато някои от занаятчиите все пак се подсигуряват с антибактериални гелове, поставени в услуга на клиентите, други го раздават революционно  с надписи като „Време е за ново гадже”, „Време е за секс”, „Време е за жени”, „Луд съм за трима”,  за да са напълно спокойни клиентите и „Всичко ще се оправи”.

Ако не сте в настроение или пък се нуждаете от малко цветно настроение, можете да посетите Базар Капана и през уикенда.