Родителите на прегазеното 11-месечно бебе в село Крушевец - Нонка и Красимир, поискаха доживотен затвор без право на замяна за граничния полицай Костадин Стоянов, който предизвика тежкия инцидент.

"Чаках да заплаче през нощта да я нахраня, но нея я няма", каза през сълзи майката на загиналото дете.

"Това е немарливост от негова страна, както и началниците. Разбрах, че не за първи път се качва в колата пиян, не е било единичен случай", заяви бащата на детето.

Очевидци на трагедията твъдят, че поведението на шофьора убиец е било неадекватно. След като сгазил бебето, той отишъл на другия тротоар да говори по телефона. По думите им първи на място са пристигнали от Гранична полиция.

Една от свидетелките заяви, че те са дали четири кофички кисело мляко на колегата си.

Бащата на загиналото бебе заяви, че кръвната проба на шофьора не е взета коректно, тъй като не е имало свидетели. И той смята, че може да бъде манипулирана.

Дрегерът е отчел 0,63 промила, очаква се да излязат и кръвните проби. Колата няма спирачен път, но не се знае с каква скорост е връхлетял върху количката с бебето.

Съпругата на Стоянов - Гергана, обясни, че двамата са се чули по телефона след трагедията.

"Аз му се обадих и той ми каза: Гери, направих голяма беля и убих дете. Само искам да си спокойна и да знаеш, че те обичам. Нищо повече не знам", каза тя.

Според нея мъжът й никога не сядал зад волана след употреба на алкохол.

Жителите на село Крушевец поискаха легнали "полицаи" на пътя, за да се ограничи скоростта на преминаващите коли. Днес те блокираха пътя и се заканиха, че докато не бъдат направени и не се издаде ефективна присъда на Костадин Стоянов, всеки ден ще преграждат шосето.

Граничният полицай е задържан в полицията в Созопол и днес окръжната прокуратура трябва да прецени дали да удължи мярката на 72 часа и да поиска най-строгата мярка задържане под стража.


TrafficNews.bg