Google Maps с нова услуга, свързана с ограниченията заради Covid-19

Приложението ще известява за наличието на КПП-та и достъпността на обществения транспорт в няколко държави

Свят 11.06.2020 07:40 2420 0
Google Maps с нова услуга, свързана с ограниченията заради Covid-19

Google Maps разработва нова услуга заради пандемията от коронавирус. Целта е да се гарантира безопасността в обществения транспорт. Приложението ще известява, когато има вероятност за струпване на хора в автобуси и влакове. Услугата ще бъде достъпна за всички, които използват картата, за да определят маршрута си. 

Потребителите ще бъдат информарани и за задължителните мерки и ограничения, наложени от властите в дестинацията, до която пътуват. Те ще бъдат известявани и дали общественият транспорт, който трябва да ползват, е достъпен, или пък - преустановен след пандемията, пише "Индипендънт".

Припомняме, че бщественият транспорт почти навсякъде е с променени разписания от началото на пандемията насам. Препоръчва се само работещите да го използват, при това - в случай, че не разполагат с алтрнативен транспорт.

Новата услуга ще бъде достъпна за пътуаващите във Великобритания, Аржентина, Австралия, Белгия, Бразилия, Колумбия, Франция, Индия, Мексико, Нидерландия, Испания, Тайланд и САЩ.

Гугъл ще информира и шафьорите за обособените контролно-пропусквателни пунктове по маршрута им, ако има такива. Първоначално тази услуга ще бъде достъпна в Канада, САЩ и Мексико.

 
 
Изпрати новина