„Гърция няма да блокира входа си на чужденци през граничните пунктове на страната, заяви министърът на туризма Харис Теохарис след напрежението в страната с ръста на случаи на COVID-19. Гръцки издания посочват, че за всички чужденци, влизащи през "Кулата - Промахон" остават в сила изискванията за електронна декларация с баркод, отрицателен тест за коронавирус и фактура за заплащане на теста, за да се гарантира неговата достоверност.

При над четири хиляди теста взети  на граничните пунктове за ден няма нито един регистриран положителен резултат, информират от здравното министерство.

Туристите в Гърция получават информация на няколко езика за това къде е задължително носенето на предпазна маска. В самолети и фериботи не се позволява качване на пътник, ако не е с маска.

На корабите пътуват и проверяващи екипи,които следят за спазване на всички предпазни мерки.

Маските са абсолютно задължителни в градския транспорт, таксита, болници,частни лекарски кабинети и фризьорски салони. От вчера клиентите на супермаркетите също носят маски.

В повечето музеи и археологически паметници носенето на маска е препоръчително, но за посещение на Акропола в Атина е задължително.

Глобата за непоставена маска на тези места е 150 евро.