Йорданка Фандъкова се закле за четвърти път като столичен кмет на тържествена церемония на „Московска“ 33. Свещеник благослови избраните 61 общински съветници, кметовете на 24-те столични района и кметове на кметства. Всички те също  положиха клетва. Сред градските старейшини преобладават юристи и икономисти, а жените са едва 13.

За трети пореден мандат шеф на СОС ще бъде Елен Герджиков от ГЕРБ, който събра мнозинство още на първия тур на гласуването. Той беше предложен от групата на ГЕРБ-СДС, която с 27 души е най-голямата в столичния парламент. Неин шеф ще бъде Малина Едрева. В нея има четирима лекари –известният кардиохирург проф. Иво Петров, проф. Асен Николов, Антон Койчев и д-р Веселин Милев. От гражданската квота на ГЕРБ влезе архитектът от “Група град” Ивайло Петков, адвокатът и преподавател в СУ Георги Георгиев, икономистът Радослав Влахов, шефът на ЦГМ Христиан Петров, журналистите Симеон Колев и Димитър Вучев, мениджърът Борис Петров и директорът на 119-о училище Диян Стаматов, който беше и зам.-министър на образованието.

Сред най-опитните членове на групата на ГЕРБ са досегашният зам.-председател на СОС - икономистът Николай Стойнев, транспортният експерт Зафир Зарков и председателката на транспортния синдикат на КНСБ Екатерина Йорданова, досегашните шефки на екокомисията Лорита Радева и на тази по архитектура Силвия Христова. В групата на ГЕРБ ще са съветниците Стефан Марков и Прошко Прошков, които досега бяха представители на Реформаторския блок.

Тримата седесари с опит в СОС са археологът Борислав Бориславов, д-р Койчев и филологът Радослав Абрашев. Нов мандат с ГЕРБ получиха и педагожката Татяна Георгиева, химичката Анна Стойкова, икономистката Ваня Тагарева и юристът Ботьо Ботев

Втората по големина група на БСП от 15 души се оглавява от лидера на БСП-София Калоян Паргов, който спечели надпреварата за поста срещу бившия областен управитнел Диана Тонова. В групата са още юристът Милка Христова, финансистът Петко Димитров,  управителят на “Дума” Иван Пешев, адвокатът Васко Тодоров, експертът по сигурност Иван Виделов, специалистът по строителен надзор Николай Велчев, юристът Владимир Данев, експертът по публична администрация Михаил Ставрев, ген. Иван Мечков и психологът Албена Кръстева. Потомствени социалисти са Иван Таков, син на Янчо Таков и внук на члена на ЦК на БКП Пеко Таков, както и Альоша Даков,син на партизанина Мако Даков.

В групата на "Демократична България" са бившият съдия Методи Лалов, финансистът Владислав Панев, програмистът Михаил Паргов, докторът по математика от Минно-геоложкия университет Любомир Георгиев, политологът Яна Тодоранова и Симеон Ставрев - собственик на IT компания.

Останалият 3-и кандидат-кмет арх. Борислав Игнатов също влиза в СОС, както и Тома Белев. Мандат в СОС повтарят досегашните съветници Марта Георгиева и Иво Божков. Актьорът Веселин Калановски ще съчетава театъра с ангажиментите си в СОС. Той е част от 12-членната група на “Демократична България”.Там след един мандат прекъсване се завръща Грети Стефанова, която води първото заседание днес като най-възрастния съветник.

Лидерът на ВМРО за Софийска област Владимир Митов е сред 4-мата съветници на партията. Карлос Контрера и Димитър Антов и дзосега бяха в СОС, а към тях се присъединява адвокатът Михаил Петров, който е шеф на Националния младежки комитет на ВМРО.

„Атака“ ще бъде представена от партийния лидер Волен Сидеров и Борислав Иванов, който бе кандидат за кмет на “Люлин”.

Борис Бонев от "Спаси София" ще е първият независим член на СОС. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова призова общинските съветници за повече работа с гражданите. Освен това тя заяви, че никой не трябва да се бори за партията си, а за хората и града. Тя обясни още, че ще предложи нови ресори. Те ще са "Строителство", "Дигитализация и инвестиции" и "Транспорт".

 Борислав Игнатов коментира пред журналисти, че ръководената от него група в СОС ще се бори за добро управление на ресурсите, одит на общинските дружества, особено на "Топлофикация-София", осъвременяване на общия устройствен план на София, за да се спре презастрояването в столицата.