Масово погазване на правилата в Общинския съвет се вижда на всяка сесия на пловдивския законодателен орган. Почти всички 51 съветници не спират да използват телефоните си, които е в разрез с правилника за дейността на Общинския съвет.

Още на първата сесия на местния парламент на всеки съветник е даден Правилника за дейността му, но той или не е прочетен, или просто местните законотворци не смятат, че е нужно да го спазват. В Правилника е записано, че използването на мобилен телефон е строго забранено и той трябва да е изключен. Санкция срещу това нарушение не е разписано, но от морална гледна точка пловдивските законотворци са тези, които трябва да дават пример като спазват наредбите и правилниците писани от самите тях.

Храненето, четенето на вестници и всякакви други странични дейности също са забранени, макар често да се виждат сред бащиците на Пловдив. В повечето случаи обаче се вижда, че съветниците са много повече увлечени от тези дейности, от колкото от същинската им работа в местния парламент.

Еко като улови камерата на TNS.bg в Пловдивския общински съвет: 

TNS.bg