Кметът на Пловдив Иван Тотев е новият носител на "приза" на Господари на ефира „Златен скункс”. Връчването му бе излъчено снощи по Нова телевизия. Призът отиде при градоначалника заради ситуацията около събарянето на тютюневия склад на ул. "Одрин" и спорът дали е паметник на културата или не.

"Миналата седмица Общината позволи паметник на културата да бъде разрушен. Заради липсата на координация между институциите, случайни или нарочни, Боби Ваклинов отиде до Пловдив със Златен скункс", обявиха водещите.

Близо час е продължила словесната схватка между репортери и кмет на тема разрушено културно наследство. Иван Тотев е отказвал да вземе "миризливата" животинка до последно, когато предложил да тръгнат по Главната улица, за да покаже какво е успял да направи през мандата и да се проучи мнението на хората по темата. Първо попаднали на чужди туристи, после на бургазлийка, а накрая на добре облечен пловдивчанин. В репортажа той изтъква, че кметът заслужава не един, а няколко скункса. Ваклинов дал статуетката на мъжа с молба да се опита да я връчи на кмета, защото отказвал да я вземе от ръцете на двамата репортери. Тогава се случило - Иван Тотев приел животинката. След секунди станало ясно, че мъжът е адвокат и води делата на бившия кмет Славчо Атанасов с искане за касиране на изборите заради нарушения.  

Още новини четете ТУК

TNS.bg