Експерти се срещнаха днес с деца от уязвими групи в Перущица и Кричим. ОУ "Петър Бонев" в Перущица беше посетено от зам.-министъра на МОН Таня Михайлова, Моника Златкова - експерт в МОН,  Иванка Киркова - началник на РУО Пловдив и  Димитър Ставрев - старши експерт в РУО Пловдив.

Целта на посещението беше свързана с дейността на МОН за срещи в училища с уязвими групи по изпълнение на Механизма за противодействие на тормоза в училище по ПМС №100/2018 г. Представителите на МОН и РУО Пловдив се запознаха с материалната база, в която се провежда учебно-възпитателния процес, проведоха среща с педагогическия персонал в училището.

Изразено бе задоволство от добрите резултати на учениците и прекрасната материално-техническа база на училището, която осигурява възможности за електронен достъп във всички класни стаи за работа с компютри, интерактивни дъски и мултимедии. В проведената среща учителите споделиха свои впечатления от работата си с учениците и родителите за прибиране и задържане на учениците и задоволство, че няма отпаднали ученици в училището.