Бившият областен управител и дългогодишен член на БСП Тодор Петков напусна окончателно партията, научи ексклузивно TrafficNews.bg

Това се е случило тази вечер по време на заседание на Градския съвет на столетницата в Пловдив. Петков е взел думата, направил е анализ на състоянието на редиците и е казал:
„Другари и другарки, винаги съм бил социалист по убеждение, но това не е моята партия”, след което е напуснал централата на БСП.
Преди това в изявлението си пред партийния актив, Тодор Петков е пожелал успех на социалистите на изборите.

Засега не е ясно дали Петков ще се впуска в друг политически проект или ще се присъедини към отцепниците от БСП, които създадоха АБВ. Запознати твърдят, че има шанс Петков да започва подготовка за местните избори и да работи за създаването на местна партия, чиято цел е да вкара общински съветници в бъдещия Общински съвет в Пловдив, както и да издигне собствена кандидатура за местния вот тази есен.

65-годишният Тодор Петков е роден в Пловдив. Завършва специалност „Промишлено и гражданско строителство“ в София. След това започва работа в Строително-монтажния комбинат в Пловдив. През 1985 г. става заместник-председател, а по-късно и председател на Районния съвет „Тракия“. Бил е и заместник-кмет на Пловдив. На 28 февруари 1988 г. е избран за кмет на града, пост на който остава до 23 октомври 1990 г. По време на мандата му са построени 9000 апартамента. По-късно става управител в частна строителна компания. През 2005 година става областен управител на Пловдив.

TrafficNews.bg