Днешният ден е един от най-горещите през годината, дюнерджии работят при температура 45 градуса, съобщи читател на TrafficNews.bg. Един от тях дори е качил снимки на термометър , показващ температурата в помещението, в което работиИзглежда при тях ситуацията е най-проблемна, имайки впредвид, че някои от работещите там хора карат 12 часови смени.

Оранжев код е обявен в 21 области заради опасно високи температури. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви, сочи характеристиката на кода. Бъдете много внимателни и в течение на очакваните метеорологични условия. По възможност избягвайте рисковете.

В Пловдив живакът достигна 39-40 градуса на сянка, а температурата на асфалта е 43 на слънце.

През нощта ще е ясно. Утре ще преобладава слънчево и горещо време. В следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

Жълт код за високи температури е в сила за останалите шест области - София-град, София-област, Перник, Смолян, Бургас, Варна, Добрич. Очаква се температурата в тези области да достигне 34 – 36 градуса. По морски бряг максималните температури ще са между 28 и 30 градуса.

Утре също очаквайте непоносимо горещо време.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg