Невероятни кадри на драматично небе в близост до къмпинг "Градина" изпрати репортер на TrafficNews. Времето край Созопол рязко се обърна и слънцето беше заместено от тъмни облаци, бурен вятър и красив феномен при завихрящия се в окръжност циклон. 

Над водата се формира мини торнадо, ала на плажът времето все още е спокойно. Любителите на екстремни спортове веднага да изкарали кайтовете си и вече обладават поривите на вятъра. 

Успоредно със Созопол, силна буря удари курорта Слънчев бряг. Ураганен вятър и силни гръмотевици стресира стотици туристи, които побързаха да намерят подслон под угрозата да останат под бурното открито небе. 

Днес над Черноморието се разви купесто-дъждовна облачност, като за всички морски области е обявен жълт код за опасни бури. На места има краткотрайни валежи, а следобедните часове предразположиха и за интензивни и значителни по количество валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Синоптиците предупреждават, че са възможни и градушки. До края на деня вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури са 28°-30°, а температурата на морската вода е 27-28°. Вълнението на морето е около 2 бала.

Утре обаче времето ще се върне към обичайния си летен темп. Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимални температури леко ще се понижат до 26°-27°. Температурата на морската вода продължава да е между 26°- 28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Припомняме, че днес имаше инцидент в района на Созопол, където двама се приземиха с парашут върху заведение. Вижте повече:

Две момичета паднаха с парашут върху покрив в СозополВъжето на парашута, теглен от моторна лодка, се е оплело в клоните на високо дърво