Доброволци са разпръсквали дезинфектант в най-големия етнически квартал на Балканите. Акцията се провела снощи, като не останала незабелязана от местните жители. 

Инициативата е на няколко млади мъже, които членуват в ,доброволното формирование "Пловдив 112" - Рангел Митев Тома Матушев, Райчо Арнаудов, Ерджан Юсеин, Асен Димитров и Иван Грозданов. Дезинфекцията се извършва във вътрешнокварталните улици, като се набляга на пространствата пред входовете и дори електрическите табла - всичко, което хората докосват с ръцете си.

Акцията е продължила и тази сутрин. Доброволците отново са влезли по улиците, пазпръсквайки дезинфектанти. 

"Правим го по наша инициатива, с наши средства. В квартала живеят деца и възрастни, трябва да запазим здравето им", разказа пред наш репортер Иван Грозданов, ръководител на групата. Той разказва още, че препаратите са били предоставени от районното кметство, а цялата акция се е провела с подкрепата на Шесто районно. 

Припомняме, че само преди три дни бе проведена и друга подобна акция, недалеч от квартала. Тогава четирима душе започнаха дезинфекция на труднодостъпни зони с голям трафик на хора в район „Източен” в Пловдив. 

Особено внимание се обърна на зоните пред пощата, районното полицейско управление, ДКЦ „Изток“, офисите на фирми за разплащане, аптеките, хранителните магазини, входовете на жилищни сгради, спирките, тротоарите с най-голяма интензивност от преминаващи и други.