Доброволци от цялата страна се включват в национална кампания „Да залесим България“, която ще се проведе тази неделя (24 март) от 09:00 до 17:00 часа. 

Тя се организира за втора поредна година от Фондация „Изкуството да живееш“, в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите.

Проектът има за цел залесяването на максимален брой площи из цялата страна. В кампанията ще се включат доброволци от над 10 български града.

Тазгодишното залесяване за района на Пловдив ще се проведе на територията на с. Йоаким Груево, а площта е достатъчно голяма за залесяването ѝ с 2500-3000 фиданки летен дъб.

Всеки ,който желае да допринесе се за природата на своята родина и да остави нещо след себе си, може да се включи без ограничение.

"Посадъчен материал, инструменти и насоки се осигуряват от местното горско стопанство, вкл. разрешение за работа на локацията, НО нека, който има възможност да носи собствена мотика, тъй като миналата година тези на лесничейството не стигнаха за всички отзовали се ентусиасти." - съветват организаторите. 

До мястото се стига направо по Пещерско шосе, посока Кричим, като се завива надясно в пресечката непосредствено след напоителния канал. (Преди с. Йоаким Груево)
Оттам на около 50м по пътя. Ще има хора за ориентир.

42°07'32.6"N 24°34'57.4"E
https://goo.gl/maps/E7UEgut7ef52

Онези от вас , които нямат транспорт или искат да извозят други хора - тръгва се от магазин "Лидл"-кв. Смирненски, бул. „Пещерско шосе“ 34 на 24 март (неделя) от 8:30.

Ако нямате транспорт или имате други въпроси, може да го направите тук:

gergana.stanilova@artofliving.bg
0896 226 444