Доброволците ще гостуват на самотни възрастни хора от района на Пловдив, ще разговарят с тях, ще ги изслушват и ще им помагат. Това ще се случи утре в няколко населени места от района на Пловдив. Те се включват в благородната инициатива "SOS! Час внимание!", организирана от БЧК и Трафик.
Споделените проблеми ще бъдат отбелязвани в специален личен картон, за да може да се търси индивидуален подход за решаването им. В кампанията се включват и ученици от спортното училище в Пловдив по инициатива на треньора Ива Пранджева. Интерес към инициативата на проявиха и възпитаници от ГХП „Св. Св. Кирил и Методий”.
Първата инициатива ще бъде направена днес, петък, 26 септември. Групата от доброволци се събира от централата на БЧК-Пловдив на ул. „Кракра” № 6 от 9 часа и 30 минути по-късно ще тръгне за първото населено място.
„Възрастните имат най-вече нужда някой да говори с тях и да им обърне внимание”, съобщи директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.
„Благодарни сме на директорът на спортното училище Илияна Данчева за това, че откликна на призива ни”, заявиха организаторите на кампанията.
Чрез социалната програма „Грижа за хората” възрастните хора получават хранителни продукти и лекарства.
В Пловдив специална изложба с портрети на възрастни хора се опитва да насочи вниманието към проблема със самотните пенсионери. Тя цели да привлече доброволци към екипите на БЧК и Трафик, които да отделят време, за да говорят с възрастните по селата. Историите, които придружават фотографиите, разказват за живота на самотните обитатели в обезлюдените села.
Всеки може да се запише като доброволец на телефоните на кампанията "SOS! Час внимание!". Повече информация може да се открие във фейсбук страницата на благородната инициатива:

https://www.facebook.com/soschasvnimanie?fref=ts 

още за проблема - ТУК

TrafficNews.bg