По повод Международния ден на жената – 8 Март доброволци от Български младежки Червен кръст зарадваха всички дами от Дом за стари хора '' Св. Василий Велики'' – Пловдив и успяха да ги накарат да се чувстват като истински цветя на днешния празник.

Те не веднъж са споделяли, че грижата и вниманието към възрастните хора са една от приоритетните области от социално помощната им дейност.

Идеята бе инициирана от млада гримьорка, която отскоро има и сертификат за професионален гримьор. Тя отдели професионална грижа и внимание към възрастните хора, а фризьорката от социалното заведение се погрижи за празничните прически за днешния повод.

В специално създаден „Дамски кът” професионалистите разкрасиха дамите от пловдивското социално заведение, съобразно техния стил и вкус.

Дори след това, някои вече накипрените баби извадиха лакове за нокти от чантите си и импровизирано продължиха с  козметичните процедури.

„Мислим, че празника премина наистина добре и успяхме да накараме дамите от дома да се почувстват красиви и щастливи на днешния ден! Инициативата даде добро настроение и по-голямо самочувствие на всяка една от тях. Някои от жените споделиха, че съумяват все още да се грижат за външния си вид, но други разказаха, че от години не са се гримирали и не са се виждали в такава различна светлина” – споделят организаторите.  

След като всички дами се похвалиха с визия, присъща за празника,  им бе организирана вкусна почерпка, която протече на фона на хубава музика. Не след дълго дамите показаха и добри танцови умения, благодарение на учителката от дома, която им преподава танци и гимнастика.