Няколко добри каузи ще защитят жителите на Пловдивско на най-светлия християнски празник - Коледа. Магията на Рождество Христово вече е завладяла голяма част от региона, а старт на коледната програма на места бе даден още в началото на месеца. Концерти, благотворителни базари и атрактивна програма ни очакват и през почивните дни. 

Старт на празничната програма в Асеновград ще бъде даден тази вечер в Градската библиотека. В 17:30 часа стартира коледен благотворителен концерт „Фолклорна наздравица”. Участници в него ще бъдат ФФ „ Карлък” и клуб за танцово изкуство „Везеница”. Със събраните средства ще бъде подкрепено лечението на Лизавета Иванова, която се бори с множествена склероза.

„Магията на Рождество” ще ни представят младите таланти от „Арт войс център” на 24-и декември. Концертът започва в 11:30 на площад „Академик Николай Хайтов”.

Дядо Коледа пристига днес в град Стамболийски. По традиция той ще гостува с шейната си до Нова година. Те ще могат да го посетят и да му заявят желанията си за празника всеки ден от 10:30 сутринта до залез слънце на площада пред читалището. Там ще е проведе и детският коледен концерт на 26-и декември. Той ще стартира в 14:30 часа, а водеща ще бъде Снежанка.

Първи на сцената ще излязат децата на Стамболийски. Празнична програма ще изнесат гайдарите от ОбЦРД и танцьорите от ансамбъл „Южняче”. Гост-изпълнители ще бъдат Павел и Венци Венц, които ще зарадват малки и големи граждани с концерта си в 15:00 часа.

Белобрадият старец и джуджетата са подготвили и специални подаръци на всички участници в Детския коледен базар. Припомняме, че инициативата се проведе по-рано този месец, а парите от продажби ще отидат за неща от първа необходимост в детските градини на територията на общината.

Мястото ще се отоплява с газови печки, които ще останат на площада до новогодишния концерт.

Коледни хора ще се вият в Стряма и Белозем в деня на Рождество Христово. В центъра на Селото на белия щъркел ще бъде открит и коледен базар навръх празника. Той ще бъде посетен лично от Дядо Коледа и Снежанка. Базарът стартира в 13:00 часа, като активно участие в него ще вземат учениците от ОУ „Гео Милев”. С парите от него ще бъде подпомогнато лечението на Мартин, който се бори с тежка форма на сколиоза.

Учители и ученици отправят апел към съгражданите си да вземат участие в добрата кауза. За да живее нормално, малчуганът има нужда от финансови средства за прегледи изследвания и лечение в Acibadem Maslak Hospital, Турция.

Можем да помогнем на Марти чрез paypal: elito_stoilova@abv.bg или чрез банков превод по сметката му

BIC:UBBSBGSFT

Титуляр на сметката: Elena Borisova Terziyska.

Номер на откритата сметка в лв.BG14UBBS800221073646640.

В 16:00 часа местните ще се хванат на традиционно хоро с песните на Пепи Христозова. Час по-късно в НЧ „Просвета” ще започне и коледният концерт. Програмата продължава в село Стряма, където местните ще се хванат на хоро в 18:00 часа под съпровода на Оркестър „Млади тракийци”.

Жителите на Хисаря ще сътворят „Коледно вълшебство” на 26-и декември, с по-различен, но пък много вкусен базар. Традиционни коледни пити, ястия, сладкиши ще представят самодейците от читалищата в общината, а фермери и производители от региона ще изложат своята продукция. Участие в коледния базар ще вземат и Сдружение „Наследство Хисаря“, Арт център „Алехандро“ град Пловдив и други ценители на майстори на кулинарното изкуство.За доброто настроение на всички ще се погрижат Здравко Мандаджиев и танцьорите от Арт център „Алехандро“ град Пловдив.

Базарът започва в 13:00 часа в НЧ „Иван Вазов – 1904”. В 13:30 часа стартира празничният концерт на Здравко Мандаджиев, а в 14:30 часа хисарци ще се радват на изпълненията на Арт Център „Алехандро“ град Пловдив

Във втория ден на Коледа в подбалканската община ще пристигнат Дядо Коледа, Снежанка и елфите.

Преди да се отправи към Хисаря, Дядо Коледа ще раздаде подаръци на всички послушни и не чак толкова послушни малчугани от Сопот. Добрият старец ще бъде на 25 декември в 11,00 часа на площад "Иван Вазов", като ще се настани в къщичката, построена специално за него.

Родителите на малките сопотненци трябва предварително да предоставят опакованите подаръци за своите мъници в Центъра за работа с деца или в данъчната служба, стая №18.