Близо 200 деца ще могат да започнат новия учебно-възпитателен сезон в Детска градина "Ралица", играейки в чисто нови дворни площадки. Днес в присъствието на деца и родители, кметът на Пловдив Иван Тотев, районният кмет на "Южен" Борислав Инчев и директорката Марияна Радичева официално откриха обновеното детско заведение в Коматево.

В двора на детската градина са изградени четири нови игрови площадки с комбинирани съоръжения, беседки, пейки, пясъчници, пружинираща и ударопоглъщаща настилка. Инчев подчерта, че децата ще играят в безопасна и сигурна среда, тъй като цялата нова инфраструктура е сертифицирана. Изградени са и антипаркинг колчета на улицата пред заведението. Общата стойност на ремонта е 80 хиляди лева. 

Малки възпитаници на детската градина посрещнаха кмета и колегите му с мила хореография под съпровода на "Детство мое" и поднесоха на гостите си питка с мед по стар български обичай. 

В момента тече и последен етап по ремонт на едно от помещенията в база, което ще поеме още една първа група от 22 деца. Детската градина се посещава както от деца от Коматево, така и от други райони на Южен, а някои родители от Марково, Белащица и Браниполе също записват малчуганите си там

"Като гледаме това, което е свършено с отпуснатите пари - организация на двора, нови площадки, обновена градина - спокойно можем да кажем, че това е най-хубавата детска градина в Пловдив", посочи градоначалникът и допълни, че всъщност това е детското заведение с най-голям двор в града под тепетата. 

"В нашата детска градина се случиха много хубави неща. След построяването на новия корпус започна поетапно реновиране на площадките. Вече изглеждаме по-съвсем различен начин, което много ни радва", посочи директорката на ДГ "Ралица" г-жа Радичева.

Парите, с които за изградени новите четири детски площадки, бяха гласувани в бюджета на Общината за тази година.  

Мащабни действия по облагородяване на Коматево и създаване на нова инфраструктура в периферните зони на Южен ще започнат догодина, съобщи кмета Иван Тотев. 

Повече за проекта и планираните действия на Община Пловдив в района, очаквайте в TrafficNews.bg