Светът е голям, а опасности дебнат отвсякъде. Площадка за игра в центъра на столицата застрашава сигурността и живота на децата. Става въпрос за игралната площадка точно пред НДК. Проблемът е в оградата на стръмните пързалки, които се намират на височина от около 2 метра.

Напукани греди и калпаво захващане превръщат съоръжението, предназначено за забавление и отдих, в потенциален убиец.

Наш екип отиде на място, за да провери как стоят нещата с площадката. В действителност оградата е в окаяно състояние. Има сложени предпазни ленти и надпис, който предупреждава хората да не се облягат на гредите. Бележката, която би трябвало да е поставена от едната страна, обаче, липсва, а “обезопасителните ленти” не спират децата да се катерят по оградата.

Родителите също не изглеждат особено притеснени от случващото се, макар и височината да е доста застрашителна и може да доведе до сериозни наранявания. Майки и бащи споделиха пред нашия екип, че стига детето да внимава и родителите да са нащрек, не би трябвало да има проблеми.

Никой не сподели откога оградата е в подобно състояние и защо до този момент не са взети мерки. Децата необезпокоявани се провисват на оградата, макар и в единия край гредите и да се държат едва едва.