„Заедно срещу насилието“ – това бе мотото на урока, който се проведе вчера в пловдивското ОУ „Христо Г. Данов“. В него участваха ученици от 5-ти и 6-ти клас, които в рамките на един учебен час се запознаха с начините да се справят с агресивното поведения. По време на дискусията се коментираха видовете агресия, причините и последствията от нея, както и съвети за излизане от негативна среда. 

Кампанията „Заедно срещу насилието“ се провежда съвместно от спортен клуб по Да Дао и Младежки център - Пловдив. През последните две години опитни инструктори изнасят уроци в различни училища. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кампания "Заедно срещу насилието" стартира с масова тренировка на Гребната

В ролята на учител по време на вчерашния урок влезе полицай Стойчо Янковски, който посвещава свободното си време на уроци по Да Дао. Пред екипа на Trafficnews.bg Стойчо сподели, че именно бойните изкуства са сред най-интересните теми на децата. 

„Повечето си ни представят като бойци от рекламите" - коментира той. - „Опитваме се да променим създадения им образ на човека, който се занимава с бойни спортове като агресор, хулиган, престъпник..." 

Една от целите на Стойчо е да промотира заниманията със спорт, в частност - бойните изкуства, като начин за справяне със стреса и напрежението, който носи и много здравословни ползи. 

Полицаят споделя, че винаги набляга и на темата за безопасност на движението си по време на уроците си. 

Клубът вече е получил и покана от Професионална гимназия по битова техника - Пловдив за следващия си урок.