Кампания "Заедно срещу насилието" организират Спортен клуб Да дао и Младежки център "Пловдив". Инициативата стартира със символична тренировка на 25 септември от 11 часа на базата на Младежки център. Идеята на организаторите е да фокусират вниманието върху проблема. "Смятаме, че не е нормално деца да бъдат тормозени в детските градини, учители да бъдат бити от учениците си, студенти да умират по улиците, заради спречкване за отнето предимство. Смятаме, че не може лекари да ходят със страх на работа, полицаи с притеснение да се отзовават на адрес, спортни фенове да завършват празника с траур" коментира един от организаторите Стойчо Яковски. Насилието взема връх, но то може да бъде победено единствено, когато всички, ЗАЕДНО кажем "НАС НЕ НИ Е СТРАХ", допълва инструкторът.

Под ръководството на опитни инструктори, всички желаещи ще могат да проведат една тренировка, в която ще се наблегне на практични моменти в уличната самозащита.

Организаторите се надяват в тренировката да се включат деца, ученици, студенти, учители, лекари, полицаи, пожарникари, преподаватели, съдии, прокурори, певци, танцьори, спортисти, артисти, хора на изкуствата, културата, науката, бизнеса.

Хората могат да бъдат от различни възрасти,  включително и такива, които никога нищо не са тренирали.

За първите 200 ще има брандирани тениски, всички ще участват в томбола с награди. 

TrafficNews.bg