Новият министър на земеделието и храните Десислава Танева не изключва да има атаки срещу нея, но не се притеснява от имотните си придобивки.

"Ние сме в пика на предизборната кампания. Всичко очаквам", обясни тя.

Танева настоя, че всичките й доходи и имоти са декларирани, а след влизането си в политиката не си е позволявала имотни покупки, за да не се изтълкуват погрешно.

"Животът ми е свързан само със земеделие", обясни още тя и допълни че години наред е била и в частния сектор, с добър доход.

"Наистина, незначително висок, особено за времето си", обясни Танева.

Новият министър отказа да разкрие подробности как е била поканена от премиера да заеме поста. 

"Аз съм се занимавала само със земеделие в професионалния си път, така че няма изненада", каза само Танева.

По нейни думи министерството на земеделието, храните и горите е най-тежкото ведомство, а в него имало проблеми - както ежедневни, така и репутационни.

"Със земеделие се занимават над 100 000 души, животът в селските райони зависи от земеделието", обясни тя и намекна, че след като поеме поста от Порожанов ще има рокади в министерството.

"Известно е, че моята политическа дейност не включва политически опорки за предшественика ми. Работата ми е достатъчно, за да се занимавам и с това", обясни пред медиите новият министър.

Скоропостижно, за 4 минути: Порожанов вече не е министър, Танева пое МЗХГБорисов не дойде в парламента, никой не направи изказване за смяната

Бившата става настояща! Десислава Танева – наследничка на ПорожановБорисов номинира Танева за трети път, ще седне ли на поста за втори?