Над 30 души се събраха тази сутрин в подкрепа на персонала на детска градина „Мир“ в Пловдив.  От няколко дни в забавачката има напрежение заради случай на тормоз на дете, който все още се изяснява.  Първоначалната информация, която се разпространи беше, че една от служителките е накарала дете да изчисти тоалетна за наказание. Нещата обаче, не стоят така, според по-голямата част от родителите, като и  според обвинената помощник-възпитателка Стефка Табакова.

Детето, което е замесено в историята, се казва Любомир и е преместено от скоро в групата. Според родителите, малчуганът често тормозил децата им, но те не подавали жалба. Във въпросния ден децата били оставени под надзора на Табакова, защото учителката Гергана Видева била извикана при директорката.

По разказ на възпитателката, Любо започнал да скача по леглата и да прави неприлични жестове, като си е свалил и панталоните.  Тя му казала да седне на стол, за да не пречи на останалите деца. Категорично отрича да го е карала да чисти тоалетни или нещо друго. Тя уточни, че детската градина е по метода „Монтесори“, при който децата сами се обслужват, в което се включва и чистенето. Той разказва това на родителите си и те отиват при директорката, като тя им казва да напишат обяснението в писмен вид. След това, директорката е заявила, че има жалби срещу Табакова и Видева.

В последствие родителите поискали среща във физкултурния салон. Там Джаникиян разказала, че има помощник-въпитател, който тормози децата. Тази нейна теза обаче, не повлияла на родителите, които познават учителката и възпитателката от много време и им имат доверие.

Светлана Джаникиян е начело на детската градина от два месеца. Според родителите тази жалба е един вид „оръжие“, за да накара персонала да напусне и тя да си постави нейни хора на освободените позиции.

На днешната среща не присъстваха нито директорката, нито родителите на Любомир.

Вижте мненията на част от другите родители, както и целия разказ на Стефка Табакова и Гергана Видева по темата: