Общинският приют за бездомни животни в Пловдив организира Ден на отворените врати днес. Целта е да се насочи общественото внимание към проблема с бездомните животни, към необходимостта да бъде осъзната  причината за присъствието  им по улиците и че наличието на бездомни животни е резултат основно от човешката безотговорност.

Основен партньор на  общинското предприятие „Зооветеринарен комплекс“ в реализирането  на мероприятието отново е екипът на агенция „Явлена“, който днес ще бъде в приюта, където на практика ще демонстрират своята работа по социализиране на кучетата, настанени в стационара.

Вратите на общинския приют ще бъдат широко отворени за всички, които желаят по-отблизо да се запознаят с работата на общинските специализирани екипи , с условията, при които са настанени животните, специализираната площадка за свободни игри и дресура на кучетата.

Гост на събитието ще бъде и екипът на Немски кастрационен център, който също ще сподели опита си.

На 4-ти километър „Пазарджишко шосе, от 11:00 до 16:00 часа очакваме в приюта всички, които обичат животните. Надяваме се от тук да си тръгнете и с нов приятел, приятел  завинаги, призовават от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

Освен това за Деня на бездомните животни  всеки собственик на домашно куче, което бъде декларирано/регистрирано на 4-ти април, ще получи подарък за проявената отговорност – скромен жест от страна на администрацията.