Хубаво време с повече слънце и дневни температури до 25 градуса ни очаква поне до края на седмицата, твърдят синоптиците.

Днес в следобедните часове над планините ще има повече облаци, дори някъде е възможно да превали, но ще е за кратко.

Сутринта обаче облачността бързо ще се разкъса и слънцето над страната ще се покаже, температрите ще започнат да се повишават и максималните ще са между 18 и 23 градуса, по-ниски ще останат по Черноморието 13-15 градуса, в София около 21 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието по-значителна облачност ще има все още в сутрешните часове и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд, но тя бързо ще намалее и през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

По планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в следобедните часове. Ще духа умерен южен, по високите части на Рила и Пирин западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

В събота и особено в неделя, на Великден, времето ще е нестабилно с развитие на купесто-дъждовна облачност. На много места ще има превалявания, дори придружени и от гръмотевици, по-активни ще са тези процеси следобед и в планинските райони.

В началото на следващата седмица времето също ще е по-добро, като на първи и втори май валежите са по-малко вероятни.

След трети май обаче, в по-дългосрочен план, се очертава период от няколко дни, в които е възможно да има повече валежи и по-хладно време, свързано със придвижването през Балканите на средиземноморски циклони.